Ako si zabezpečiť domácnosť pred odchodom na dovolenku - Renovin Reality

 

 

Letná dovolenka je super vzrušujúca. Všetko máte už dávno rezervované a zaplatené, celé týždne sa tešíte na tento deň, zbalené kufre na vás čakajú vo vstupnej hale a vy nadšene nastupujete do taxíka.  

Ste si ale istí, že ste urobili dostatok opatrení na ochranu svojho domova počas vašej neprítomnosti?

Pozrite sa preto na zopár rád, ktoré sme pre vás pripravili, aby ste minimalizovali možnosť vzniku  nepríjemností vo vašom domove počas   dovolenky.

Akože ste doma

Dajte si záležať, aby váš dom aj po vašom odchode vyzeral tak, ako keby v ňom bol niekto doma. Môžete si napríklad nastaviť časovač na vnútornom osvetlení, rádiu či televízore tak, aby sa v určitom čase ráno a večer každý deň zapínali. Pred odchodom tiež pokoste trávnik, aby nik nenadobudol pocit spustnutej záhrady bez prítomnosti majiteľa.

Zatvorte okná a vetračky

Dom vydrží týždeň nevetraný. Je to oveľa bezpečnejšie akoby otvorené okno, alebo čo i len vetračka, mala lákať zlodejov. Poriadne si vyvetráte po návrate. Okrem toho čo i len otvorená vetračka môže spôsobiť neplechu v prípade silnej búrky alebo krupobitia.

Upovedomte susedov

Veríme, že máte so svojimi susedmi dobré vzťahy. Je dobré, aby susedia vedeli o tom, že nie ste doma a v prípade pohybu cudzej osoby na vašom pozemku upovedomili políciu. Ak máte s nimi, povedzme, nadštandardné vzťahy, možno sa vám podarí sa s nimi dohodnúť na tom, aby vám poliali kvety či nakŕmili mačku..

Vypnite elektroniku

Určite ste už aj vy počuli o nejednom prípade, ako sa v dome chytil požiar od kávovaru, rýchlo varnej kanvice či hriankovača. Preto všetky tieto, ale aj ostatné elektrické spotrebiče, ktoré nemusia byť nevyhnutne zapojené do elektriky (kotol, chladnička a podobne) vyberte zo zásuvky.

Skontrolujte vodovodne potrubie

Škody zapríčinené únikom vody môžu tiež spôsobiť peknú šarapatu. Uzavrite preto pred odchodom hlavný uzáver vody, aby ste sa vyhli možným únikom a poruchám. Aj mierne kvapkajúce potrubie vie spôsobiť veľké škody na majetku, najmä ak nie je včas spozorované.

Nezdieľajte svoju dovolenku na sociálnych sieťach

Zverejnenie fotiek vás a vašej rodiny, ako sa slníte na pláži s jemným bielym pieskom stovky kilometrov od domova, je však priam otvorenou pozvánkou pre prípadných zlodejov.  

Insta stories a fotky predsa môžete dať na sociálne siete aj potom, ako sa vrátite domov, alebo ich zverejňujte len medzi najbližšími priateľmi.    

Cennosti patria do trezoru

Akékoľvek šperky, drahé hodinky alebo cennejšiu drobnú elektroniku zamknite do trezoru a kľúč odložte buď na bezpečné miesto, nechajte u rodičov alebo v bankovom sejfe.

 Zaparkujte na príjazdovej ceste

Ak vaše auto zostáva v mieste bydliska, zaparkujte ho na vašu príjazdovú cestu. Osobu, s ktorou ste sa dohodli na strážení bytu požiadajte, aby sa na ňom z času na čas prešla, prípadne ho preparkovala, aby bolo zjavné, že sa v domácnosti niekto stále nachádza.

Nastavte zavlažovanie záhrady

Škoda by bolo nechať váš anglický trávnik vyschnúť a kvety zvädnúť. Načasujte si zavlažovanie záhrady tak, aby vás aj po vašom návrate vítala krásna, svieža, zelená a plná kvetov.

Veríme, že pri dodržaní týchto jednoduchých pravidiel si užijete nielen dovolenku aj aj návrat z nej.

Team Renovin reality Vám prajem krásnu dovolenku plnú nezabudnuteľných zážitkov .

 

 

  

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

V RENOVIN REALITY nájdete všetko pod jednou strechou:

• Realitná kancelária: Kúpte, predajte alebo prenajmite nehnuteľnosť s našou pomocou.
• Služby obnovy a rekonštrukcie: Premeníme váš domov na moderný a funkčný priestor.
• Investičná a developerská činnosť: Investujte do lukratívnych nehnuteľností s maximálnym výnosom.

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.