Byty na predaj: Kde nájsť eleganciu a pohodlie za rozumnú cenu? - Renovin Reality

Byty na predaj: Kde nájsť eleganciu a pohodlie za rozumnú cenu?

Hľadanie nového bývania so sebou prináša veľa radostí, ale aj starostí. Prinášame vám tipy, kde hľadať byty na predaj a nájsť to, čo hľadáte za rozumnú cenu. 

4 tipy, ako nájsť byt na predaj 

Kúpa nehnuteľnosti je jedným z najväčších rozhodnutí v živote človeka. Mnohí z nás sú presvedčení o tom, že to zvládnu sami. Avšak nie vždy to je také jednoduché, ako sa zdá. Situácia na realitnom trhu sa neustále mení, a preto je dobré vedieť, kde hľadať byty na predaj a na čo si dať pozor. Ako na to? 

Na začiatku si prezrite realitné portály 

Predaj bytu ide ruka v ruke s uverejnením inzerátu na realitných portáloch. Robia tak nielen samotní predajcovia, ale aj realitné kancelárie. Na Slovensku je niekoľko takýchto webov. Väčšinou môžete filtrovať podľa vami zvolených kritérií, ako napríklad lokalita, počet izieb či cena, čo vám uľahčí následný výber a kontaktovanie predávajúceho. Okrem vyhľadávania oceníte aj široký výber nehnuteľností. Obvykle sú k dispozícii informácie vo forme popisov, fotografií a virtuálnych prehliadok.  

Nevýhodou býva neaktuálnosť ponúk, nedostatok profesionálnych informácií o kúpe a predaji nehnuteľnosti a vysoké riziko podvodu. V inzerátoch neraz chýbajú detailné informácie o okolí nehnuteľnosti. Ktoré sú to?

  • dostupnosť služieb, infraštruktúry a pod. 
  • Navyše zverejnené ceny často nezodpovedajú reálnemu stavu nehnuteľnosti.

Venujte pozornosť aj sociálnym sieťam 

Mocným nástrojom na hľadanie nehnuteľnosti sú sociálne siete. Popozerajte sa po FB skupinách  a stránkach zameraných na predaj, kúpu prípadne prenájom bytov či domov vo vašej oblasti. Prečo? Je to oveľa dostupnejšie a flexibilnejšie. 

Má to ale aj druhú stranu

Nevýhodou je nedostatočná hodnovernosť a ťažká overiteľnosť pravdivosti zverejnených informácií. Punc overiteľnosti môže byť pre vás fakt, že daná nehnuteľnosť má svoj inzerát na niektorom z realitných portálov. Buďte opatrní. Riziko podvodu je vysoké. Typické sú problémy v komunikácií a ťažkosti s následným vybavovaním administratívnych záležitostí spojených s kúpou bytu. 

Ak hľadáte novostavbu, kontaktujte priamo developera alebo stavebnú spoločnosť

Ak túžite po novom bývaní, využite možnosť osloviť priamo developera alebo stavebnú spoločnosť. Developerské projekty sú spojené s viacerými výhodami, ako napríklad výber bytu a jeho prispôsobenie vašim požiadavkám na mieru a pod. 

Na čo si dať pozor pri hľadaní bytu na predaj? 5 extra tipov: 

V prípade, že sa rozhodnete pre hľadanie bytu cez inzertné portály či sociálne siete, berte do úvahy nasledovné riziká: 

  • Na trhu s nehnuteľnosťami sa vyskytujú aj podvodníci a falošné inzeráty. Zbystrite pozornosť, ak majú napríklad príliš výhodné ceny. 
  • Stav nehnuteľnosti nemusí zodpovedať predajnej cene, s čím je spojené riziko preplatenia nehnuteľnosti. 
  • Podcenenie lokality, v ktorej sa byt nachádza z hľadiska susedských vzťahov, občianskej vybavenosti, dopravy či bezpečnosti. 
  • Kúpa nevysporiadanej nehnuteľnosti vám môže spôsobiť vrásky na čele na dlhé roky. 
  • Problémy s vybavením administratívnych náležitostí vás môže stáť mnoho času a „nervov“. 

Ak chcete ísť na istotu, ušetriť čas i finančné prostriedky pri hľadaní i kúpe nehnuteľnosti, vyhľadajte realitného makléra. 

Realitné kancelárie majú prístup k rôznym nehnuteľnostiam na predaj. Disponujú databázou s pestrou paletou bytov a domov. Vyznajú sa a majú prehľad. V každej dobrej realitke vám radi pomôžu nájsť nehnuteľnosť, ktorá spĺňa vaše potreby, predstavy a preferencie. 

Ak sa rozhodnete pre spoluprácu s realitnou kanceláriou, napríklad aj tou zvolenskou – Renovin Reality, môžete ušetriť veľa času, nervov a aj peňazí. Zverte sa do rúk odborníkom s ľudským prístupom, kde nájdete všetko pod jednou strechou. Samozrejmosťou je tu profesionálny prístup, férové ceny i pomoc so všetkými formalitami spojenými s kúpou bytu. Zjednodušte si všetky procesy, napríklad aj vybavovanie hypotéky či prepis na katastri. 

A hlavne ušetríte čas, pretože naši realitní  makléri za vás vyhľadajú vhodné nehnuteľnosti, realizujú obhliadky spolu s vami a vybavia potrebné papierovačky. 

Určite využite  bezplatnú konzultáciu s našim špičkovým realitným maklérom.

Ak chcete ísť na istotu a nájsť svoj vysnívaný domov bez problémov, nechajte všetko na nás. Sme viac ako realitná kancelária. Naša realitná maklérka vám pomôže nájsť to, čo hľadáte jednoducho, rýchlo, kvalitne a spoľahlivo. 

 

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

V RENOVIN REALITY nájdete všetko pod jednou strechou:

• Realitná kancelária: Kúpte, predajte alebo prenajmite nehnuteľnosť s našou pomocou.
• Služby obnovy a rekonštrukcie: Premeníme váš domov na moderný a funkčný priestor.
• Investičná a developerská činnosť: Investujte do lukratívnych nehnuteľností s maximálnym výnosom.

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.