Efektívny predaj nehnuteľností: Získajte najvýhodnejšiu cenu - Renovin Reality

Efektívny predaj nehnuteľností: Získajte najvýhodnejšiu cenu

Predaj nehnuteľností za najvýhodnejšiu cenu vyžaduje správne informácie i konkrétne kroky, ktoré sa odvíjajú od nastaveného cieľa. Ponúkame vám tipy a triky, ktoré sa vám zídu.

7 užitočných tipov, ktoré padnú vhod pri predaji nehnuteľností 

Zmeny sú nevyhnutnou súčasťou života a dotýkajú sa aj sveta realít. Zatiaľ čo v minulosti nebol predaj nehnuteľností žiadnou vedou, dnes je potrebné vedieť, ako na to. Prečítajte si, ako predať byt či dom za adekvátnu cenu

  • Venujte čas dôkladnej príprave a analýze stavu nehnuteľnosti

Ak máte nehnuteľnosti na predaj, prvým krokom k úspešnému predaju je dôkladná príprava. Dajte si námahu a zistite, aká je jej trhová hodnota, zanalyzujte jej silné a slabé stránky. Na základe toho môžete zapracovať na eliminácii nedostatkov, napríklad uprataním priestoru alebo realizáciou drobných opráv, čím zvýšite jej atraktivitu a trhovú cenu. 

  • Bez vypratania a upratovania priestoru to nepôjde 
  • Pri predaji nehnuteľnosti dávajú mnohí zákazníci na prvý dojem. Ten ide ruka v ruke s čistotou. Snažte sa odstrániť z bytu či rodinného domu všetko nepotrebné. Vytvorte vzdušný priestor bez zbytočných sošiek, váz, lapačov prachu, starej kozmetiky v kúpeľni a podobne.
  • Myslite tiež na to, že metre štvorcové sú pre každého potenciálneho zákazníka dôležité. Môžete ich opticky zväčšiť nielen vytriedením haraburdia, ale napríklad aj použitím vhodného osvetlenia alebo zrkadiel. 
  • V rámci upratovania vymeňte kvapkajúce kohútiky, priskrutkujte dvierka na kuchynskej linke, vymeňte poškodené elektrické zásuvky a vypálené žiarovky a vyleštite obkladačky. Upratovanie či  vypratanie môžete realizovať sami, alebo osloviť upratovaciu spoločnosť. 
  • Vymaľujte 

K dobrému prvému dojmu pri predaji nehnuteľností patria aj čisté steny bez fľakov a priestor, ktorý vonia čistotou. To dosiahnete vymaľovaním priestoru neutrálnymi svetlými odtieňmi, pretože tie priestor opticky zväčšia a vyhovujú snáď každému kupujúcemu, bez ohľadu na jeho vkus. Táto investícia sa vám pri predaji nehnuteľnosti za čo najvyššiu cenu určite vyplatí. 

  • Nepodceňujte okolie domu či bytu

Ak máte rodinný dom, myslite na to, že okrem stavu nehnuteľnosti je dôležité aj jeho okolie. Venujte čas a energiu pokoseniu trávnika, uprataniu dvora, pooraniu záhrady či oprave starého plota. Pri predaji bytu v paneláku upracte priestor pred vchodom. V niektorých prípadoch sa oplatí investícia do bezpečnostných dverí, ktoré zvyšujú cenu nehnuteľnosti. 

  • Vyberte si spoľahlivú realitnú kanceláriu 

Ak máte nehnuteľnosť pripravenú na predaj, môžete ju skúsiť predať na vlastnú päsť, alebo osloviť realitnú kanceláriu. Ako si vybrať spoľahlivú realitnú kanceláriu sme písali v predchádzajúcom blogu. Nehnuteľnosti na predaj vždy zverte do rúk lokálnemu realitnému maklérovi, pretože pozná miestny trh. Po uzatvorení potrebných zmlúv a dodaní dokumentácie sa o celý proces predaja postará realitka a vy máte po starostiach. A navyše dobrá realitka vám pomôže a poradí aj s prípravou nehnuteľnosti na predaj.

  • Využite silu online marketingu 

Chcete predávať dom či byt sami? Ako jej majiteľ síce nemáte k dispozícii také marketingové nástroje ako realitná kancelária (rozbehnuté sociálne siete s potenciálnymi záujemcami o kúpu, možnosť topovať inzeráty na prestížnych webových portáloch…), ale aj tak môžete veľa urobiť pre predaj nehnuteľnosti za najvyššiu cenu. V prvom rade investujte do kvalitných fotografií urobených profesionálom. Výbornou investíciou sú virtuálne prehliadky. 

Ponúknite potenciálnym zákazníkom príbeh o predchádzajúcom, alebo budúcom možnom využití bytu či domu. Inzerát s atraktívnymi fotografiami a pútavým textom, v ktorom nechýbajú detaily, zverejnite na predajných weboch. Využite aj silu sociálnych sietí, napríklad zadaním ponuky predaja nehnuteľnosti do rôznych skupín zameraných na reality. 

  • Pri obhliadkach nehnuteľnosti komunikujte otvorene 

Dôležitou súčasťou predaja realít sú obhliadky s potenciálnymi záujemcami. V prípade, že nehnuteľnosť predávate na vlastnú päsť, vyčleňte si na ne dostatok času i energie. Majte pri sebe dôležité dokumenty a potrebné informácie, aby ste vedeli odpovedať na otázky. Stavte na otvorenosť a asertivitu. 

Máte pocit, že predaj nehnuteľnosti je náročný proces? S našou realitnou maklérkou zvládnete všetko jednoducho, rýchlo a kvalitne. 

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

V RENOVIN REALITY nájdete všetko pod jednou strechou:

• Realitná kancelária: Kúpte, predajte alebo prenajmite nehnuteľnosť s našou pomocou.
• Služby obnovy a rekonštrukcie: Premeníme váš domov na moderný a funkčný priestor.
• Investičná a developerská činnosť: Investujte do lukratívnych nehnuteľností s maximálnym výnosom.

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.