Novostavba a jej výhody - Renovin Reality

Novostavba a jej výhody

Zaujíma vás, prečo sa oplatí investovať do novostavby? Pripravili sme pre vás sumár tých najdôležitejších informácií, ktoré vám rozhodovanie uľahčia. 

Novostavba a jej výhody. Prečo sa táto investícia oplatí? 

Premýšľate nad tým, či investujete do staršieho domu alebo bytu, ktorý treba rekonštruovať, alebo dáte prednosť novostavbe? Prečítajte si, aké má novostavba výhody a prečo sa táto investícia oplatí. 

Kúpa nehnuteľnosti je veľkým rozhodnutím v živote človeka, pretože sa stane na dlhší čas jeho domovom. Zároveň predstavuje skvelú investíciu, lebo umožňuje peniazom rásť. Čo nemožno povedať o peňažných prostriedkoch na bežných účtoch.  

Ak sa rozhodujete medzi investíciou do staršieho domu či bytu, alebo novostavby, trochu vám to uľahčíme. Prinášame vám výhody novostavby,  ktorá môže byť skvelou investíciou na predaj či prenájom, nakoľko developerské projekty majú potenciál. 

Výhody novostavby v kocke 

Novostavby vo Zvolene či v ktoromkoľvek inom meste sa spájajú s atraktívnymi výhodami. Ktoré sú to? 

Moderné technológie a energetická efektívnosť 

Technológie i materiály v stavebníctve neustále napredujú. Kvalitné novostavby disponujú modernými technológiami, ktoré majú pozitívny vplyv na energetickú efektívnosť. Napríklad kvalitnejšia izolácia, moderný vykurovací systém, energeticky úsporné okná či dvere, umožňujú majiteľom nehnuteľností šetriť na energiách. To je v čase, keď sú ceny týchto komodít nestabilné, veľmi dôležité. Samozrejme, energetická efektívnosť je podstatná aj z hľadiska ochrany životného prostredia. 

Možnosť prispôsobiť nehnuteľnosť na mieru 

Novostavby umožňujú prispôsobiť niektoré aspekty, ako napríklad dispozíciu, výber obkladov aj dlažieb, podláh, zariaďovacích predmetov či finálne povrchové úpravy, investorovi či majiteľovi na mieru. 

To so sebou prináša možnosť vytvoriť si bývanie, ktoré vyhovuje individuálnym potrebám a preferenciám. Ak by ste to chceli dosiahnuť v starších stavbách, čaká vás zložitá a nákladná rekonštrukcia. 

Záruky a menej starostí 

Na novostavby poskytujú developeri či stavitelia záruky. Tie predstavujú významný faktor pri zmierňovaní obáv z nákladných obáv v dohľadnej budúcnosti. 

Vyššia bezpečnosť a dodržiavanie noriem 

Novostavby aktuálne podliehajú prísnym normám a predpisom, ktoré sú zárukou vyššej kvality a bezpečnosti. Aj keď staršie nehnuteľnosti sú často pohodlné, môžu skrývať aj určité problémy, ako sú napríklad zastarané inštalácie, nedostatočná izolácia či riziká v oblasti požiarnej bezpečnosti. 

Zohľadnenie aktuálnych potrieb v atraktívnych lokalitách 

Novostavby sú navrhnuté a postavené tak, aby vyhovovali potrebám a preferenciám svojich obyvateľov v rôznych životných obdobiach. Na svoje si tu prídu mladé páry, rodiny s deťmi i seniori. 

Okrem toho sú mnohé novostavby súčasťou developerských projektov, ktoré zohľadňujú moderné trendy. Ponúkajú kvalitnú občiansku vybavenosť, ako školy, obchody či dostupnosť verejnej dopravy. Ak si vyberiete novostavbu v dobrej lokalite, jej hodnota sa s najväčšou pravdepodobnosťou v budúcnosti zvýši.  

Investičný potenciál 

Samozrejme, novostavby predstavujú pre jednotlivcov i firmy možnosť investície. Vzhľadom na použitie nových technológií a kvalitných materiálov majú vyšší potenciál rastu hodnoty. Sú teda vhodné aj pre investorov, ktorí ich kúpia s cieľom prenájmu či neskoršieho predaja. 

Udržateľnosť 

Udržateľnosť je kľúčovým pojmom aj v stavebnom sektore a architektúre. Novostavby sú projektované s ohľadom na ekologické štandardy a prax. Používajú sa nielen technologické inovácie, ale aj ekologické materiály a postupy, čo zmierňuje negatívne dopady na životné prostredie. 

Častokrát aj investori, ktorí sa rozhodnú pre novostavbu, chcú týmto spôsobom prispieť k ochrane planéty a získať konkurenčnú výhodu, keďže udržateľné nehnuteľnosti sú čoraz viac žiadané.

Radi by ste kúpili novostavbu? Využite možnosť bezplatnej konzultácie s naším špičkovým realitným maklérom. Nechajte všetko na nás – pomôžeme vám nájsť presne to, čo hľadáte. Jednoducho, rýchlo, kvalitne a spoľahlivo. 

Príďte si pozrieť posledné voľné byty v novostavbách a nájdite si ten svoj! 

Mimochodom, ak hľadáte dobrý tip na kvalitné byty v novostavbe, pozrite si našu ponuku. Máme posledné voľné byty v obľúbenej lokalite vo Zvolene. Bytový dom Hájik je zaujímavý nielen príjemným prostredím, občianskou vybavenosťou, ale do mesta to máte skutočne na skok. Ak hľadáte nový byt v okolí Detvy, stačí si pozrieť našu aktuálnu ponuku na našom webe. 

 

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

V RENOVIN REALITY nájdete všetko pod jednou strechou:

• Realitná kancelária: Kúpte, predajte alebo prenajmite nehnuteľnosť s našou pomocou.
• Služby obnovy a rekonštrukcie: Premeníme váš domov na moderný a funkčný priestor.
• Investičná a developerská činnosť: Investujte do lukratívnych nehnuteľností s maximálnym výnosom.

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.