Pripravte svoju nehnuteľnosť na predaj: Home staging ako správne riešenie - Renovin Reality

Pripravte svoju nehnuteľnosť na predaj: Home staging ako správne riešenie

Chcete úspešne predať svoju nehnuteľnosť? Nezabúdajte na prvý dojem, ktorý je mimoriadne podstatný. Podľa štúdií sa ľudia dokážu rozhodnúť, či si danú nehnuteľnosť kúpia v priebehu prvých siedmych sekúnd.

Ak má vaša nehnuteľnosť zaujať potenciálneho kupca na prvý pohľad, home staging nesmie chýbať. V preklade z angličtiny znamená usporiadanie domova či inscenovanie. Ide o prípravu nehnuteľnosti na predaj s cieľom, aby vyzerala na pohľad čo najatraktívnejšie.

V kupujúcom totiž nezanechá silnú emóciu len prehliadka naživo, ale rovnako aj videoobhliadka či fotografie od profesionála v inzeráte. Mnohí ľudia však home staging zanedbajú, a to rozhodne nie je správne, nakoľko ide o jeden z najdôležitejších faktorov, ktoré rozhodujú o predaji nehnuteľnosti.

Začnite opravami

Šancu na predaj vašej nehnuteľnosti zvýšite tým, že vyriešite všetky opravy, ktoré je nevyhnutné spraviť. Začať môžete napríklad premaľovaním stien, hlavne ak sú už ošúchané a je na prvý pohľad vidieť, že sa dlhé roky nemaľovali. Či už ide o kvapkajúci kohútik, pokazenú kľučku na dverách alebo rozbité zrkadlo, všetko to treba ešte pred samotným predajom opraviť alebo rovno vymeniť.

Neporiadok kupujúcich nepriláka

Neporiadok v nehnuteľnosti, ktorú chcete predať? Tak na to rovno zabudnite! Ak nemáte čas upratať nehnuteľnosť vy, prenajmite si upratovaciu firmu, ktorá sa o to postará. V žiadnom prípade však domácnosť nenechávajte neupratanú. Aj keď si možno poviete, že je to len maličkosť, na prvý pohľad môže pre človeka takáto nehnuteľnosť pôsobiť chaoticky. Základom home stagingu je, aby bolo všetko usporiadané.

Určite nezabúdajte ani na exteriér, ktorý je pri predaji rovnako dôležitý. Pokosený trávnik, úhľadná príjazdová cesta či kvetiny, to všetko môže spraviť lepší prvý dojem a zvýšiť šancu na predaj.

Prineste do nehnuteľnosti svetlo

Chcete, aby vaša nehnuteľnosť pôsobila opticky väčšia? V tom prípade neváhajte vniesť viac svetla do interiéru. Dostatok prirodzeného svetla totiž patrí medzi hlavné podmienky záujemcov o nehnuteľnosti. Svetlo môžete maximalizovať tým, že, použijete svetlý nábytok, vymeníte žiarovky na studenú bielu, otvoríte závesy, prípadne sa ich môžete úplne zbaviť, Do miestností neváhajte pridať aj zrkadlá alebo sklenený nábytok. Aj to patrí medzi prvky, ktoré dokážu domácnosti priniesť viac svetla.

Praktický tip: Ak je vaším cieľom opticky rozšíriť priestor v nehnuteľnosti, odporúčame vám zbaviť sa nepotrebného nábytku, ustúpiť od tmavých a sýtych farieb a posunúť nábytok o pár centimetrov od stien. Nehnuteľnosť tak nebude vyvolávať pocit stiesnenosti.

Dekorácie môžu rozhodnúť

Sila dekorácií je skutočne obrovská. Preto tieto doplnky v nehnuteľnosti určite nepodceňujte. Či už ide o koberce, kvety, obrazy, vankúše alebo knihy, to všetko zohráva pri vytváraní prvého dojmu nenahraditeľnú úlohu. Netreba to však s dekoráciami preháňať, aj v tomto prípade platí, že všetko má svoje hranice. Preto umiestnite do nehnuteľnosti také množstvo dekorácií, ktoré bude ešte v norme. Nehnuteľnosť by aj s nimi mala pôsobiť priestranne a opticky väčšia.

Predaj nehnuteľnosti nechajte na odborníkov

Predať nehnuteľnosti sa síce nemusí zdať také náročné, avšak určite odporúčame zveriť sa do rúk odborníkov. Realitná kancelária Renovin reality je na trhu už 20 rokov, čo hovorí o ich bohatých skúsenostiach v predaji. Poradia vám, čo by ste v rámci home stagingu mali spraviť konkrétne vo vašej nehnuteľnosti a vo všetkom vám pomôžu.

V tejto realitnej kancelárii budete mať postarané o kompletný servis, ktorý, samozrejme, zahŕňa aj home staging, profesionálne fotografie tej najvyššej kvality, virtuálnu prehliadku či 3D sken nehnuteľnosti. Jednoducho všetko, čo zvýši šancu na predaj.

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

V RENOVIN REALITY nájdete všetko pod jednou strechou:

• Realitná kancelária: Kúpte, predajte alebo prenajmite nehnuteľnosť s našou pomocou.
• Služby obnovy a rekonštrukcie: Premeníme váš domov na moderný a funkčný priestor.
• Investičná a developerská činnosť: Investujte do lukratívnych nehnuteľností s maximálnym výnosom.

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.