Výhody zelených striech - Renovin Reality

Zelené strechy sa stali súčasťou bytových domov developerov, ktorým záleží na ekológia zdravom spôsobe života.  Stúpajúci záujem o zelené strechy je dôsledkom odlišného prístupu k stavebníctvu ľudí, firiem aj celej spoločnosti, ktorý si uvedomujú ich hlavné výhody:

 

  • Lepšia mikroklíma vnútri budovy

Zelená strecha tlmí teplotné výkyvy cez zimu aj v lete.
V porovnaní s nehnuteľnosťami bez vegetačnej strechy majú budovy so zelenou strechou interiérovú teplotu nižšiu o 3 – 4 stupne. Cez leto, využívaním prírodného ochladzovania, nie je nutné vo vyššej miere púšťať klimatizáciu, čím sa znížia náklady na energie.  

  • Ochladzovanie okolitého prostredia

Zadržiavaním zrážkovej vody a následným vyparovaním ochladzujú okolité prostredie a zvlhčujú vzduch ,okolité prostredie dokážu ochladiť až o 3 stupne.    Rozdiel v povrchovej teplote klasickej a zelenej strechy môže byť v zime 25 stupňov, v lete môže tento rozdiel dosahovať až 50 stupňov.

  • Zadržiavanie dažďovej vody

Vegetačné strechy umožňujú zadržať 30 – 90% atmosférických zrážok, čo napomáha k zachovaniu malého vodného cyklu v krajine a zabráneniu je vysušovaniu .

  • Zvýšenie biodiverzity

Biodiverzita je ohrozená na celom svete. Rastliny a zvieratá vymierajú najmä vďaka ľudskej činnosti a následná obnova je veľmi zdĺhava a niekedy už nemožná. Zelená strecha napomáha biodiverzitu zvýšiť. Prostredníctvom rôznych druhov rastlín a prírodných prvkov, ako sú kamene, staré drevo, vodné prvky poskytuje domov vtákom, motýľom, včelám a inému hmyzu, ktorý prispieva k opeľovaniu rastlín.

  • Tlmenie hluku

Jednotlivé vrstvy vegetačnej strechy umožňujú tlmiť hluk, ktorý prichádza z externého prostredia. Je zmerané, že  vrstva substrátu dokáže zredukovať hluk až až o 6 decibelov.   Ak vám vadí pri spánku hluk dažďových kvapiek, tak zelená strecha môže byť riešením tohto problému.

  • Zníženie prašnosti a CO2

Zelená strecha zachytáva prach a škodliviny, čím zlepšuje kvalitu vzduchu v urbanizovaných oblastiach.   Prašnosť z okolia dokáže zelená vegetačná strecha zredukovať o 0,2 kg/m2 ročne. Každý 1 m² zelenej strechy dokáže každoročne absorbovať 5 kg CO2 ročne.

  • Zvýšenie hodnoty budovy

Zelené strechy vracajú do miest zeleň, o ktorú sme ich pri výstavbe ochudobnili. Každému je bližšie prostredie, ktoré je obklopené zeleňou, v porovnaní s pohľadom na šedivé strechy a terasy nehnuteľností.    

Zvolenský developer Renovin s.r.o., ktorého exkluzívnym predajcom je spoločnosť Renovin reality ako prvý stavebník nabral odvahu a zakomponoval zelenú strechu do svojho projektu Bytové domy Hájik. Výhodou tohto projektu je okrem zelenej strechy aj  park plný zelene s detským ihriskom a altánkom vhodný na rodinné oslavy alebo grilovačky s priateľmi.

Práve tento bytový dom sme si vybrali ako miesto pre svoju kanceláriu, miesto kde pracujeme, stretávame sa a pomáhame svojim klientom plniť ich sny o vlastnom bývaní.

A mimochodom v Bytových domoch Hájik máme voľné ešte 3 byty, pozrite si ich ponuku tu    a staňte sa našimi novými susedmi.

 

 

 

 

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

V RENOVIN REALITY nájdete všetko pod jednou strechou:

• Realitná kancelária: Kúpte, predajte alebo prenajmite nehnuteľnosť s našou pomocou.
• Služby obnovy a rekonštrukcie: Premeníme váš domov na moderný a funkčný priestor.
• Investičná a developerská činnosť: Investujte do lukratívnych nehnuteľností s maximálnym výnosom.

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.